Scent Appathon

Το ευρωπαϊκό έργο Scent καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές να δηλώσουν συμμετοχή στο Scent Appathon και να ανταγωνιστούν στην ανάπτυξη μιας νέας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, που θα εκπαιδεύει τους πολίτες στη λήψη κατάλληλων δεδομένων για την αντιμετώπιση των πλυμμηρικών φαινομένων με την χρήση της εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας «Scent Explore».

Η εφαρμογή Scent Explore ενθαρρύνει τους πολίτες να εξερευνήσουν τη φύση και να καταγράψουν τις αλλαγές που συντελούνται στο περιβάλλον γύρω τους. Κάνοντας χρήση της εφαρμογής Scent Explore οι πολίτες βρίσκουν και αιχμαλωτίζουν  τους αστείους χαρακτήρες, που έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος, όπου η συλλογή δεδομένων είναι σημαντική για την κατανόηση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Οι χρήστες κερδίζουν πόντους τραβώντας φωτογραφίες ή σύντομα video των χαρακτήρων του Scent και παράλληλα συλλέγουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με  παραμέτρους του ποταμού, όπως η στάθμη του νερού και η ταχύτητα επιφανειακής ροής του. Μπορείτε να κατεβάσετε το Scent Explore εδώ.

Η εφαρμογή που καλούνται να αναπτύξουν οι προγραμματιστές στο πλαίσιο του Scent Appathon, θα βελτιώνει επί της ουσίας την τεχνική των πολιτών στη λήψη αυτών των βίντεο υποστηρίζοντας έτσι τη συλλογή δεδομένων υψηλότερης ποιότητας τα οποία χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μοντέλων διαχείρισης και πρόληψης των πλημμυρικών φαινομένων.

Ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο Scent Appathon; Υποβάλετε την πρόταση σας μέχρι τις 11 Απριλίου 2019 το αργότερο. όλες οι σημαντικές ημερομηνίες είναι διαθέσιμες στο παρακάτω σχεδιάγραμμα. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, τις προϋποθέσεις και τα προβλεπόμενα βραβεία είναι διαθέσιμες εδώ: https://scent-project.eu/appathon

 

Appathon timeline 5

Please share this