Το νέο Ευρωπαϊκό έργο TeamUP ξεκίνησε τις εργασίες του!

Ένα νέο Horizon Europe έργο, το TeamUP, άνοιξε κι επίσημα τις εργασίες του στις 24-26 Ιανουαρίου 2024 μέσω της εναρκτήριας συνάντησης της κοινοπραξίας του στην Αθήνα. Με οικοδεσπότη την ομάδα μας, – I-Sense Group – ως συντονιστής του έργου, η εναρκτήρια συνάντηση παρείχε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες εταίρους να αλληλεπιδράσουν σε μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με τους διαφορετικούς τομείς εργασιών και να μοιραστούν γνώση για την επιτυχή ανάπτυξη κι εξέλιξη του έργου.

Το έργο TeamUP εστιάζει σε περιστατικά CBRN-E, προτείνοντας ένα πλαίσιο για τη βελτίωση των μέτρων ετοιμότητας, διαχείρισης και αντιμετώπισής τους στην Ευρώπη. Επί του παρόντος, οι πρώτοι ανταποκριτές αντιμετωπίζουν προκλήσεις λόγω έλλειψης εκπαίδευσης και πόρων για την αντιμετώπιση τέτοιων κινδύνων. Ο στόχος του TeamUP είναι να αναπτύξει μια καινοτόμο εργαλειοθήκη για την ανίχνευση, αναγνώριση και παρακολούθηση επικίνδυνου υλικού, να ενισχύσει τη δυναμική συντονισμένων επιχειρήσεων και την αποτελεσματική και ασφαλή Έρευνα και Διάσωση (SaR), υποστηριζόμενα από τεχνολογίες Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) και συστήματα για την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας του πρώτων ανταποκριτών. Επιπλέον, το TeamUP θα ενσωματώσει εργαλεία διαλογής θυμάτων και απορρύπανσης του προσβεβλημένου περιβάλλοντος σε συνδυασμό με εργαλεία και τεχνολογίες για αποτελεσματικότερο και ψηφιοποιημένο σχεδιασμό, απόκριση και εκπαίδευση τόσο των πρώτων ανταποκριτών όσο και των πολιτών. Οι τεχνολογίες TeamUP θα δοκιμαστούν και θα επικυρωθούν κατά τη διάρκεια μιας σειράς ασκήσεων πεδίου μικρής και μεγάλης κλίμακας με την ενεργό συμμετοχή 8 οργανισμών τελικών χρηστών και μιας ανταγωνιστικής τεχνικής ομάδας, με σημαντική εμπειρία σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα έργα, φιλοδοξώντας να δημιουργήσουν μια έτοιμη για την αγορά λύση. Αυτή η συλλογική προσπάθεια θα συμβάλει επίσης στην τυποποίηση των διαδικασιών και των συστημάτων απολύμανσης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης του έργου, ο Δρ. Άγγελος Αμδίτης, Διευθυντής της ερευνητικής ομάδας I-SENSE και Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του ICCS/ΕΜΠ, έδωσε την εναρκτήρια ομιλία, ενώ ο Δρ. Ελευθέριος Ουζούνογλου, Project Manager και Τεχνικός Σύμβουλος Διαχείρισης του τμήματος CMSS του I-Sense, παρουσίασε το έργο και συντόνισε τις συζητήσεις. Ο Λάζαρος Καραγιαννίδης, επικεφαλής του τμήματος CMSS του I-Sense, παρουσίασε τα μέλη της ομάδας του I-Sense που συμμετέχει στο έργο και η Κατερίνα Βαλουμά, Project Manager του έργου, παρουσίασε το έργο και τα tasks του ICCS. Η Μαριλένα Ξαρχά, Υπεύθυνη Τμήματος Διαχείρισης Έργων του I-Sense, παρουσίασε τον οικονομικό σχεδιασμό. Η Κατερίνα Αργύρη και ο Δημήτρης Κόσυβας εκπροσώπησαν την τεχνική ομάδα ανάπτυξης του έργου και η Νάντια Σκεπετάρη συμμετείχε ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Διάδοσης του έργου, υπεύθυνη για την προώθηση του έργου μέσω των καναλιών του I-Sense/ICCS.

Please share this