Ένα ταξίδι με επίκεντρο τις γυναίκες: Στη Νορβηγία με το GIL4W

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι των Ελλήνων εταίρων του έργου GIL4W στο Όσλο της Νορβηγίας στο πλαίσιο του έργου Διμερών Σχέσεων του ΕΟΧ,  #GIL4W (Greek Innovation Lab for Women – Ελληνικό Εργαστήριο Καινοτομίας για τις Γυναίκες) με θέμα τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Νορβηγία στην Ελλάδα για την επιστημονική προετοιμασία των ελληνίδων στις σύγχρονες απαιτήσεις από τις εξελίξεις στην Ψηφιακή και Πράσινη Οικονομία.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να δημιουργηθεί ο μηχανισμός βάσει του οποίου το #GIL4W θα γίνει ένα εμβληματικό έργο και για τις δύο χώρες (Νορβηγία και Ελλάδα), λειτουργώντας ως μηχανισμός μεταφοράς γνώσης από τη Νορβηγία στην Ελλάδα, ο οποίος θα επιτρέψει στα μέλη των δύο πλευρών να μοιραστούν εργαλεία, καλές πρακτικές, επιχειρηματικές συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα και να προωθήσουν άμεσα καινοτόμες πρακτικές.

Στις 29 και 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν εσωτερικές συναντήσεις των εταίρων στα γραφεία του Νορβηγού εταίρου ECWT.

Στις 31/1/2024 οι εταίροι του έργου και η Υφ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κα Μαρία Κεφάλα συνάντησαν τους επικεφαλής του Innovation Norway, του σημαντικότερου μέσου της νορβηγικής κυβέρνησης για την καινοτομία και την ανάπτυξη των νορβηγικών επιχειρήσεων και της βιομηχανίας. Οι πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις μετέφεραν γνώση προς την Ελληνική πλευρά στα θέματα ισότητας φύλων και επιχειρηματικότητας.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας και ξενάγηση στα κεντρικά των Newton Rooms όπου συζητήθηκαν οι δράσεις του φορέα σε θέματα εκπαίδευσης STEM.

Συνολικά λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την ομαλή ολοκλήρωση του έργου και την πιθανότητα δημιουργίας νέων συμμαχιών και πρωτοβουλιών πάνω στην ίδια θεματική.

Το έργο  «#GIL4W – Ελληνικό Εργαστήριο Καινοτομίας για Γυναίκες: Σύμπραξη για τη Νορβηγική Μεταφορά Γνώσης για την ενίσχυση της γυναικείας τεχνογνωσίας στην Ε&Κ και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα» συγχρηματοδοτείται από τα EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για έναν πράσινο, ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο χωρίς αποκλεισμούς.

Please share this