Τα έργα EVENTS, ENVELOPE & PODIUM στην εκδήλωση Connecting Europe Days 2024

Στις Βρυξέλες βρέθηκε για μια ακόμα φορά η ομάδα μας, αυτή τη φορά για να συμμετάσχει στην εκδήλωση Connecting Europe Days που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  H εκδήλωση συγκέντρωσε πάνω από 2.500 συμμετέχοντες από κράτη μέλη της ΕΕ και γειτονικών χωρών για να συζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα και να ανταλλάξουν γνώσεις για βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία ενός βιώσιμου, έξυπνου και ανθεκτικού δικτύου μεταφορών στην Ευρώπη. Η Ειρήνη Κριμπά και η Σέβη Χριστοφόρου από το I-SENSE Group παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας τα καινοτόμα έργα EVENTS, ENVELOPE, και PODIUM,  στο εκθεσιακό μας περίπτερο, συζήτησαν με τους συμμετέχοντες της έκθεσης και ενημέρωσαν το κοινό για τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις. Ο Project Offer του έργου PoDIUM, Pedro Alfonso Pérez Losa παρευρέθηκε στην έκθεση και στο περίπτερο των έργων μαζί με αξιότιμους συναδέλφους από την ERTICO. Ευχαριστούμε όλους όσους μας επισκέφτηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Connecting Europe Days 2024, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://transport.ec.europa.eu/connectingeuropedays_en#:~:text=Join%20us%20for%20Connecting%20Europe,the%20SQUARE%20in%20Brussels%2C%20Belgium.

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα που συμμετείχαν και συντονίζονται από την ομάδα μας:

Το έργο ENVELOPE στοχεύει στο να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα των προηγούμενων έργων ενοποιημένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας (Connected and Automation Mobility -CAM) και SNS, με στόχο την παροχή 3 υποδομών για δοκιμές μεγάλης κλίμακας (Beyond 5G – B5G) στην Ιταλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα για κάθετες υπηρεσίες CAM, υποστηρίζοντάς τες με λειτουργίες προσαρμοσμένες στις υπηρεσίες CAM και προηγμένες δυνατότητες έκθεσης.

Από την άλλη το έργο EVENTS έχει στόχο να συμβάλει στην ασφαλή αντιμετώπιση ορισμένων περίπλοκων γεγονότων που συναντούν τα αυτοματοποιημένα οχήματα στην πορεία τους π.χ. μη δομημένες οδικές υποδομές – έλλειψη λωρίδων, παρουσία ευάλωτων χρηστών στο οδικό περιβάλλον, δύσκολες καιρικές συνθήκες, συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, αστοχίες των αισθητήρων/συστημάτων επικοινωνίας κλπ. Οι δυσκολίες αυτές που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της πορείας των αυτοματοποιημένων οχημάτων είναι πολύ σημαντικό να ξεπεραστούν μέσα από ένα σύστημα αντίληψης και λήψης αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο, που σχεδιάζει το έργο, για την βέλτιστη λειτουργία των συνδεδεμένων αυτοματοποιημένων οχημάτων και για ασφαλή αυτοματοποιημένη κινητικότητα.

To έργο PODIUM αποσκοπεί στην εφαρμογή και αναβάθμιση τεχνολογικών λύσεων για την προώθηση της Συνεργατικής, Συνδεδεμένης και Αυτοματοποιημένης Κινητικότητας (CCAM) στην Ευρώπη. Βασικός στόχος της κοινοπραξίας είναι η λεπτομερής διερεύνηση και αξιολόγηση παραγόντων και αναγκών που αφορούν στη συνδεσιμότητα και συνεργασία οχημάτων, με σκοπό την αντιμετώπιση συνήθων προκλήσεων και την επίτευξη υψηλότερων επιπέδων αυτοματισμού. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, προβλέπονται επιδείξεις καινοτόμων περιπτώσεων χρήσης CCAM σε 3 τοποθεσίες, συγκεκριμένα στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, σε πραγματικές συνθήκες, σε αστικά και διασυνοριακά περιβάλλοντα.

Please share this