Hλιακοί φορτιστές παραδόθηκαν στον Δήμο Χίου από τους ερευνητές μας

Στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος Green Beach ταξίδεψαν στη Χίο οι ερευνητές μας Γ.Καραισειτανίδης και Χ.Μανουσιάδης για να παραδώσουν 4 φορτιστές ηλιακής ενέργειας στον Δήμο της Χίου. Το πρόγραμμα Green Beach αποτελεί πιλοτική δράση της Αντιπροσωπίας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, τρέχει σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ) και έρχεται να προσθεθεί σε σειρά δράσεων του ΕΠΙΣΕΥ και της ερευνητικής μας ομάδας ΙSENSE Group που υποστηρίζουν τη μετάβαση σε ένα πράσινο και ψηφιακό ευρωπαικό μέλλον.

Οι ηλιακοί φορτιστές θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε 4 ξεχωριστά πολυσύχναστα δημόσια σημεία του νησιού με σκοπό οι δημότες και οι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα να φορτίσουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές ανά πάσα ώρα και στιγμή σε περίπτωση ανάγκης. To ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης ατομικών συσκευών θα είναι διασυνδεδεμένο σε δίκτυο του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things – ΙοΤ) με δυνατότητα μετάδοσης των μετρήσεων σχετικά με την καταναλισκόμενη ενέργεια ανά ηλιακό φορτιστή.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δήμο, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κώστας Βεργίνας και οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού προγράμματος, Μπάμπης ΜανουσιάδηςΓιάννης Καρασεϊτανίδης και Ναταλία Λουράντου τόνισαν τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής και κατ’ επέκταση τα πλεονεκτήματα της ηλιακής φόρτισης ως πράξη με περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο.

Please share this