H αυτοματοποιημένη οδήγηση στο επίκεντρο: Το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο του HiDrive τον Σεπτέμβρη στο Πόρτο Χέλι

Το πρώτο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα την Αυτόνομη Οδήγηση διοργανώνει η ερευνητική ομάδα I-SENSE Group του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ στο Πόρτο Χέλι, τον Σεπτέμβριο (6 και 7 Σεπτεμβρίου) και στο πλαίσιο του εμβληματικού ευρωπαικού έργου HiDrive. Με θέμα ‘‘Driving towards the deployment of Higher Automation’, το 1 θερινό σχολείο του HiDrive απευθύνεται σε νέους ερευνητές, φοιτητές και επαγγελματίες που οραματίζονται το μέλλον της κινητικότητας και υπόσχεται μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που εκτείνεται σε δύο ημέρες με ένα πλούσιο πρόγραμμα σε εξειδικευμένες θεματικές της αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Στο έργο Hi-Drive, 53 εταίροι, σημαντικοί εκπρόσωποι του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, ερευνητικοί φορείς και εταιρείες ανά την Ευρώπη, συνεργάζονται με σκοπό να προωθήσουν την αυτοματοποιημένη οδήγηση (AD) σε υψηλότερα επίπεδα αυτοματισμού. Στο 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο του Ηi-Drive, η κοινοπραξία προσκαλεί ερευνητές και μηχανικούς ανά τον κόσμο να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ανάπτυξη και την αξιολόγηση των αυτόνομων οχημάτων, αλλά και σχετικά με τις εκτεταμένες δοκιμές αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης που ήδη πραγματοποιούνται σε κλειστές πίστες δοκιμών και ευρωπαϊκούς δρόμους. Ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπρόσωποι του χώρου της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων στον κλάδο των ευφυών συστημάτων οδήγησης από όλη την Ευρώπη θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικές με πληθώρα τεχνικών θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά, όπως θέματα ασφάλειας, επεξεργασίας δεδομένων, συνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης αυτοματοποιημένων οχημάτων και χρηστών του δρόμου.

Το Θερινο σχολείο αποτελεί συνέχεια της πολύ επιτυχημένης σειράς Θερινών σχολείων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την Αυτόνομη Οδήγηση (PReVENT, HAVEit, interactIVe, AdaptIVe, and L3Pilot), και διοργανώνεται στο Πόρτο Χέλι στο ξενοδοχείο AKS Hotel Πόρτο Χέλι.  

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εγγραφούν χρειάζεται να συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής που θα βρουν εδώ. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές, τη φόρμα εγγραφής και τη δυνατότητα συμμετοχής στις δραστηριότητες του θερινού σχολείου με poster presentation (Call for Posters) μπορετε να βρειτε στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου εδώ.

 

 

Please share this