Επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του HYPERION στην Βενετία!

Μετά από περισσότερα από τέσσερα χρόνια γεμάτα έρευνα και δοκιμές σε 4 πόλεις της Ευρώπης, το ευρωπαϊκό έργο HYPERION ολοκληρώνεται με αξιόλογα επιτεύγματα  για την ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Στις 20 Απριλίου, η κοινοπραξία του έργου είχε την χαρά να διοργανώσει την επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του στη Βενετία, στο Palazzo Cavalli Franchetti | Instituto Veneto di Scienze Lettere ed Arti.

Την εκδήλωση άνοιξε  ο κ. Γεώργιος Χαραλάμπους, Research Programme Manager της REA και η κ.  Μαρία Γερογιάννη, Senior Expert στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για Καινοτόμες Πόλεις. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης προλογίσθηκε από τον αντιδήμαρχο της Βενετίας, κ. Andrea Tomaello, ο οποίος επισήμανε τη σημασία των αποτελεσμάτων του HYPERION για την επιβίωση των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενετίας αλλά και τη βιωσιμότητα της πόλης συνολικά.

Η εκδήλωση περιλάμβανε μια σειρά από διαδραστικές παρουσιάσεις και επιδείξεις των εφαρμογών του έργου και των ερευνητικών του αποτελεσμάτων με στόχο την δημιουργία μιας Ολοκληρωμένης Πλατφόρμας Αξιολόγησης της Ανθεκτικότητας Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομίας. Η πλατφόρμα αυτή φιλοδοξεί να βοηθήσει τις τοπικές αρχές αλλά  και τους διαχειριστές πολιτιστικής κληρονομιάς να κατανοήσουν καλύτερα τις απειλές και τους κινδύνους των μνημείων και να λάβουν αποφάσεις, έγκαιρα, για την προστασία και την αποκατάσταση τους, συμβάλλοντας στη βιώσιμη αναδιοργάνωση των απειλούμενων ιστορικών περιοχών.

Η ερευνητική μας ομάδα ISENSE είναι ο συντονιστής του έργου HYPERION και συνδιοργάνωσε την εκδήλωση μαζί με τον Δήμο της Βενετίας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το έργο επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του www.hyperion-project.eu/.

     

Please share this