Ξεκίνησε το νέο ευρωπαϊκό έργο THETIDA για την προστασία της Παράκτιας και Υποθαλάσσιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Το έργο THETIDA αποτελεί νέα προσθήκη στα πολιτιστικά ερευνητικά έργα! Το έργο  χρηματοδοτείται από την ΕΕ και το συντονισμό του έχει η ερευνητική μας ομάδα I-SENSE. Η THETIDA χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθόδους, στοχεύει στην βελτίωση της ανθεκτικότητας και τη διασφάλιση της βιώσιμης διατήρησης της υποθαλάσσιας και παράκτιας πολιτιστικής κληρονομιάς προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, των φυσικών κινδύνων και της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Στις 29 και 30 Ιουνίου 2023, η ομάδα μας διοργάνωσε την εναρκτήρια συνάντηση του έργου στη Βουλιαγμένη, όπου οι εταίροι παρουσίασαν τους ερευνητικούς τους στόχους των πακέτων εργασίας, και τις επικείμενες ερευνητικές δράσεις. Ο Δρ. Άγγελος Αμδίτης, Συντονιστής του έργου, εγκαινίασε την εκδήλωση αναδεικνύοντας το όραμα και τους στόχους της THETIDA, ενώ ο Δρ. Παναγιώτης Μιχάλης, Project Manager της THETIDA παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου καθώς και την πολύτιμη συμβολή του I-SENSE στην υλοποίηση του. Από την πλευρά της ερευνητικής μας ομάδας, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Γεώργιος Τσιμικλής, ο Βαλάντης Τσιάκος, η Τίνα Κατίκα, η Μαριλένα Ξαρχά, η Ειρήνη Κριμπά & η Έφη Κοντοσέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής, δυο sister projects, το  TRIQUERTA κα RescueME παρουσίασαν τις ερευνητικές δραστηριότητες και τους στόχους τους σε μια πρώτη προσπάθεια ενίσχυσης της  συνεργασίας μεταξύ των έργων.

Η εναρκτήρια εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα εργαστήριο – συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που έδωσε την δυνατότητα στους εταίρους να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη διατήρηση της παράκτιας και υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και γνωρίζοντας καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Μάθετε περισσότερα για το έργο στο https://thetida.eu/home.

Please share this