PoDIUM: Ένα νέο Ευρωπαϊκό έργο για την Συνεργατική, Συνδεδεμένη και Αυτοματοποιημένη Κινητικότητα συντονίζει η ομάδα μας

Το έργο PoDIUM, το οποίο συντονίζει η ομάδα μας, ξεκίνησε πρόσφατα με την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων να πραγματοποιείται στις 20 και 21 Οκτώβρη 2022 στην Αθήνα.

Το νέο σημαντικό έργο κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος αποσκοπεί στην εφαρμογή και αναβάθμιση τεχνολογικών λύσεων για την προώθηση της Συνεργατικής, Συνδεδεμένης και Αυτοματοποιημένης Κινητικότητας (CCAM) στην Ευρώπη. Βασικός στόχος της κοινοπραξίας είναι η λεπτομερής διερεύνηση και αξιολόγηση παραγόντων και αναγκών που αφορούν στη συνδεσιμότητα και συνεργασία οχημάτων, με σκοπό την αντιμετώπιση συνήθων προκλήσεων και την επίτευξη υψηλότερων επιπέδων αυτοματισμού. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, προβλέπονται επιδείξεις καινοτόμων περιπτώσεων χρήσης CCAM σε 3 τοποθεσίες, συγκεκριμένα στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, σε πραγματικές συνθήκες, σε αστικά και διασυνοριακά περιβάλλοντα. Οι δραστηριότητες του έργου αποσκοπούν στην ανάπτυξη μιας ευέλικτης αρχιτεκτονικής που θα μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικά οδικά περιβάλλοντα και υποδομές, συμβάλλοντας έτσι στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και διάδοσης προηγμένων υπηρεσιών CCAM στην Ευρώπη και την βελτίωση της κινητικότητας εν γένει.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Ορίζοντας Ευρώπη, αποτελείται από 26 οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε 9 ευρωπαϊκές χώρες και έχει συνολική διάρκεια 36 μήνες.

Please share this