DELPHI: Ένα νέο έργο για τα συνδυασμένα συστήματα μεταφορών ξεκίνησε!

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο DELPHI, πραγματοποίησε την εναρκτήρια συναντησή του στις 4 και 5 Ιουλίου στην Αθήνα όπου η κοινοπραξία αποτελούμενη από  16 εταίρους, προερχόμενους από 8 χώρες της ΕΕ, ανακοίνωσε την πρωτοποριακή της πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων στη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Μεταξύ άλλων, το έργο στοχεύει να:

  1. Βελτιώσει τη ροή της κυκλοφορίας στις πόλεις και να μειώσει τα ατυχήματα, τους τραυματισμούς και την κίνηση στους δρόμους.
  2. Επιταχύνει τη λήψη και εφαρμογή αποφάσεων κατά 30%, βελτιώνοντας παράλληλα τον τρόπο λήψης τους.
  3. Αναπτύξει πέντε διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα στην επεξεργασία δεδομένων, στον προγραμματισμό των μεταφορών και στην κατανάλωση καυσίμων.
  4. Μοιραστεί τα ευρήματα και τα μοντέλα που θα προκύψουν από την έρευνα για να αξιοποιηθούν σε συναφείς μελέτες.
  5. Συνεισφέρει σε τουλάχιστον 4 ομάδες που εργάζονται με στόχο τη βελτίωση των μεταφορών και των logistics.

Κατά τη διάρκεια των τριών ετών του έργου, θα πραγματοποιηθούν συνολικά τέσσερις δοκιμές στα συμμετέχοντα δίκτυα μεταφορών που βρίσκονται στην Ισπανία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Αυτές οι δοκιμές στοχεύουν στη διευκόλυνση της αποτελεσματικής προετοιμασίας και απρόσκοπτης ενοποίησης των συστημάτων και θα περιλαμβάνουν συνεχή παρακολούθηση της προόδου για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και διασύνδεση.

Η ερευνητική ομάδα I-SENSE συντονίζει το έργο, το οποίο φέρνει κοντά πολιτικούς φορείς, εταιρείες μεταφορών, άτομα από τον ακαδημαϊκό χώρο και την κοινωνία των πολιτών με στόχο να διαμορφώσουν ένα μέλλον όπου η συνδυασμένη κινητικότητα είναι ο κανόνας!

Please share this