Πόσα γνωρίζουμε για τα δίκτυα 5G και την μηχανική μάθηση στην εφοδιαστική αλυσίδα; Το Αthens Living Lab Ideathon προσκαλεί τους νέους στην καινοτομία!

Η ομάδα ISENSE Group του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,   καλεί φοιτητές πολυτεχνικών σχολών, σχολών υπολογιστών αλλά και νέους ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν και να αποκτήσουν νέες γνώσεις πάνω σε 5G/6G τεχνολογίες (εστιάζοντας στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και τη Βιομηχανία 4.0), να συμμετέχουν στο Athens Living Lab Ideathon.

Το Αthens Living Lab Ideathon διοργανώνεται στις 10 Οκτωβρίου 2022, 10:00-14:00 τόσο διαδικτυακά, όσο και με φυσική παρουσία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στα  πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου 5G-LOGINNOV.  Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση ενδιαφέροντος στην παρακάτω φόρμα: https://go.iccs.gr/vpkxiqz.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις σχετικά με την εφαρμογή και χρήση καινοτόμων 5G/6G τεχνολογιών (Edge Computing, Cloud Computing, Artificial Intelligence), τη διαχείριση και το συντονισμό υπηρεσιών (service orchestration and lifecycle management) στα άκρα δικτύων, και να μάθουν περισσότερα για τις δραστηριότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ερευνητές στο Athens Living Lab του ευρωπαϊκού έργου 5G-LOGINNOV. Η ατζέντα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη εδώ.

Ολοκληρώνοντας το Ideathon, οι συμμετέχοντες με φυσική παρουσία, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στη ζωντανή επίδειξη του εργαλείου Kubernetes (Microk8s), για την ενορχήστρωση machine learning υπηρεσιών (υπηρεσιών μηχανικής εκμάθησης) σε state-of-the-art υπολογιστικές συσκευές (NVIDIA Jetson AGX Xavier). Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα κληθούν να υλοποιήσουν μια hands-on δοκιμή του εργαλείου, με στόχο τη βαθύτερη κατανόηση της διαδικασίας, την απόκτηση νέων γνώσεων αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Ο ελληνικός πιλότος του έργου (Athens Living Lab) περιλαμβάνει τρεις εταίρους, που εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς αλλά αλληλοσυμπληρώνονται: το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την Vodafone Innovus και το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά  (PCT).  Στόχος του ελληνικού πιλότου είναι η βελτιστοποίηση των διεργασιών της εφοδιαστικής αλυσίδας στο λιμάνι του Πειραιά, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες 5G και μηχανικής μάθησης. Το Athens Living Lab Ideathon είναι ιδανική ευκαιρία για γνωριμία των συμμετεχόντων με τις μελλοντικές εφαρμογές των τεχνολογιών 5G/6G στην εφοδιαστική αλυσίδα των λιμανιών, καθώς και τις προκλήσεις και τις αλλαγές που θα φέρουν οι καινοτομίες αυτές στο εγγύς μέλλον.

Please share this