SEAMLESS: ένα ακόμη ερευνητικό έργο ξεκινά

H εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου SEAMLESS έλαβε χώρα στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, όπου 47 εκπρόσωποι των 26 εταίρων και των 6 συνεργαζομενων οργανισμών που απαρτίζουν την κοινοπραξία του έργου συναντήθηκαν για να κηρύξουν και επίσημα την έναρξη του έργου.

Το SEAMLESS θα ανοίξει τον δρόμο προς ένα πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα εμπορευματικών μεταφορών. Συγκεκριμένα, το έργο έχει σκοπό να αναπτύξει και να προσαρμόσει τεχνολογικά δομικά στοιχεία που λείπουν και βασικές τεχνολογίες σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη, οικονομικά βιώσιμη και αποδοτική, και ταυτόχρονα ανθεκτική θαλάσσια υπηρεσία τροφοδοσίας εμπορευμάτων για θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων (Short Sea Shipping- SSS) και πλωτές μεταφορές στην ενδοχώρα (Inland Waterways Transport- IWT).

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εκπροσωπείται από δύο ερευνητικές ομάδες, το ISense Group και το Laboratory for Maritime Transport (LMT) και μεταξύ άλλων, είναι ο συντονιστής του έργου.

-8H κοινοπραξία αποτελείται από τέσσερις μικρομεσαίες τεχνολογικές επιχειρήσεις (TIC4.0, AWAKE.AI, ESI, AMARIS), έξι μεγάλες επιχειρήσεις (KMNO, KMFI, MCGFI, MCGNO, CTOFj, MCGSE), τέσσερεις Ευρωπαικούς ερευνητικούς οργανισμούς (NTUA, SO, TUD, NTNU) και εφτά άλλους οργανισμούς σχετικους με logistics (ISL, DST, FTTE), regulatory (VNF, IDIT), cybersecurity (IRTSX) dissemination and exploitation (PNO, INNEN, ALICE). Τέλος, τις πιλοτικες δοκιμές θα υποστηρίξουν οι ZULU, ASKO, INLS, VPF, POA, PODU, BERGEN, PCT, BV.

Ακολουθήστε το έργο στα κοινωνικά δίκτυα LINKEDIN και TWITTER  για να μείνετε  ενημερωμένοι!

Please share this