Οι δοκιμές των τεχνολογιών i-TRIER πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία!

Μετά από μήνες παραγωγικής ερευνητικής εργασίας και τεχνικών εξελίξεων, η Κοινοπραξία του ερευνητικού έργου i-TRIER συνεργάζεται για να επιδείξει και να δοκιμάσει τη λύση i-TRIER Triage Management για την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά της. Οι τεχνολογίες i-TRIER αναπτύσσονται για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των Υπηρεσιών Επείγουσας Ιατρικής (EMS) και της Πολιτικής Προστασίας στη λήψη αποφάσεων, τη διαχείριση και την ανταπόκριση σε μεγάλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές ή ανθρωπογενή συμβάντα, από τη δήλωση ενός περιστατικού έως τη διαχείριση θυμάτων, πόρων, προσωπικού και οχημάτων, καθώς και την περίθαλψη τραυματιών στο νοσοκομείο.

Πέντε δοκιμές των τεχνολογιών i-TRIER πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουλίου σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη και την Τουρκία. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από το iProcureSecurity PCP Project Buyers Group στις εγκαταστάσεις τους. Η Ομάδα αυτή αποτελείται από τους ακόλουθους οργανισμούς: Centro De Emergencias Sanitarias 061, Servicio Madrileno De Salud, Österreichisches Rotes Kreuz, Azienda Sanitaria Locale Benevento, Agenzia Regionale Emergenza Urgenza, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και İzmir Büyükşehir Belediyesi.

Πιο συγκεκριμένα, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στις ακόλουθες ημερομηνίες και τοποθεσίες:

  • 10 Ιουλίου στη Μάλαγα Ισπανίας
  • 13 Ιουλίου στο Μιλάνο της Ιταλίας
  • 18 Ιουλίου στη Σμύρνη της Τουρκίας
  • 21 Ιουλίου στην Αθήνα, Ελλάδα
  • 26 Ιουλίου στη Βιέννη της Αυστρίας

Οι Gnomon-Greece, ICCS/I-Sense-Greece, CS GROUP-France, BETA80-Italy, UPO-CRIMEDIM-Italy και ERC-Turkey συνεργάζονται για να αναπτύξουν και να φέρουν στην αγορά μια καινοτόμο λύση που στοχεύει στη βελτίωση της αντίδρασης και απόκρισης σε περιστατικά μαζικών καταστροφών. Οι κύριες λειτουργίες του συστήματος είναι οι εξής:

  • Πρόκειται για μία από τις πρώτες πλήρως ψηφιοποιημένες λύσεις Triage
  • Διαθέτει ένα πλήρες και κοινό Σύστημα Λειτουργίας, Διοίκησης και Ελέγχου, Υποστήριξης Αποφάσεων
  • Διαθέτει Computer Aided Dispatch System
  • Επιτρέπει τη βελτιστοποιημένη διαχείριση της κατάστασης της υγείας των θυμάτων/Διαλειτουργικότητα με τα νοσοκομεία

Η διαδικασία δοκιμής και αξιολόγησης των τεχνολογιών θα παράσχει πολύτιμη ανατροφοδότηση για περαιτέρω ανάπτυξη και θα οδηγήσει σε μια βελτιωμένη έκδοση του συστήματος για απορρόφηση από την αγορά.

Το i-TRIER αποτελεί μέρος του έργου iProcureSecurity PCP που έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Please share this