Συμμετέχοντας στο 1ο Greek Forum on Cancer: Policy, Research & Funding Strategies’

Tο διήμερο Forum της ΕΛΛΟΚ στις 1 και 2 Ιουλίου με τίτλο ‘1st Greek Forum on Cancer: Policy, Research & Funding Strategies’ είχε ως στόχο την ανάδειξη των τρεχουσών προκλήσεων και ευκαιριών καλώντας σε έναν γόνιμο διάλογο εκπροσώπους της πολιτείας, δημοσίων φορέων υγείας και ερευνητικών ινστιτούτων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ειδικούς στα οικονομικά της υγείας, ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς φορείς, επαγγελματίες υγείας, εκπροσώπους από τη βιομηχανία υγείας και τις ψηφιακές τεχνολογίες και εκπροσώπους των οργανώσεων ασθενών. Το Τμήμα Τεχνολογιών Υγείας του I-SENSE Group, εκπροσωπούμενο από την Δρ Δήμητρα Διονυσίου, Division Leader, και το Τμήμα Καινοτομίας της ομάδας μας με τον Γιώργο Μέγα, συμμετείχαν σε πάνελ και συζητήσεις.

Καθώς η Ελλάδα προχωρά προς την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου κατά του καρκίνου είναι πλέον επιβεβλημένη η υιοθέτηση αντίστοιχων πολιτικών και στρατηγικών χρηματοδότησης προς τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση του καρκίνου, την προώθηση και ενίσχυση της έρευνας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, ήδη από το 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ανάπτυξη του «Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης κατά του Καρκίνου» και του προγράμματος «Αποστολή Καρκίνος», έχει εστιάσει στην ανάγκη κατανόησης του καρκίνου και την παροχή υποστήριξης για την ορθή διαχείριση του από τα κράτη μέλη.

Η Δρ Δήμητρα Διονυσίου συμμετείχε σε σχετικό πάνελ με τίτλο “Sharing Perspectives: Participating in Cancer EU Projects” και ο Γιώργος Μέγας συμμετείχε στη συζήτηση αφιερωμένη σε ‘Regional Resources’ Η ατζέντα του συνεδρίου είναι διαθέσιμη εδώ.

Please share this