To νέο έργο MASTERMINE ξεκινά την ερευνητική του δράση!

Ένα νέο ερευνητικό έργο της ομάδας μας ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιώντας την επίσημη εκδήλωση έναρξης στην Σεβίλλη της Ισπανίας.

Το έργο MASTERMINE στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την βιώσιμη λειτουργία των ορυχείων δίνοντας βάση στην αναδόμηση των συστημάτων τους. Για να το πετύχει, θα κινηθεί σε έξι άξονες που επικεντρώνονται στην ψηφιοποίηση (Metamine), την ενσωμάτωση συστημάτων αισθητήρων και επικοινωνίας (Cybermine), την πράσινη ανάπτυξη (Greenmine), την αυτοματοποίηση (Automine), τη δημιουργία συστημάτων ελέγχου και παρακολούθησης (Geomine), και την αύξηση συμμετοχής της κοινότητας (Ourmine). Τα αποτελέσματα της έρευνας θα εφαρμοστούν και θα δοκιμαστούν στην πράξη μέσω 5 πιλοτικών εφαρμογών σε Ευρωπαϊκές χώρες και μίας στη Νότια Αφρική.

Στο πλαίσιο του MASTERMINE, το I-SENSE θα επικεντρωθεί στην κατασκευή ενός αυτόματου συστήματος διαλογής ορυκτών, στην δημιουργία ενός δικτύου αισθητήρων εντός του ορυχείου που θα επιτρέπουν τη διασύνδεση των διάφορων συστημάτων, και στη δημιουργία ενός εργαλείου Μικτής Πραγματικότητας (MR) για την απεικόνιση του ψηφιακού αναλόγου του ορυχείου.

Για να μάθετε περισσότερα για το έργο μείνετε συντονισμένοι!

Please share this