Kαινοτόμες Τεχνικές Επεξεργασίας Νερού παρουσιάστηκαν στο Workshop του έργου Accelwater

Το ευρωπαϊκό έργο AccelWater διοργάνωσε στις 2 Ιουνίου στην Πάτρα ημερίδα  με τίτλο «Ευκαιρίες Κυκλικής Οικονομίας για τις Ελληνικές Βιομηχανίες, τους Δήμους και τις Περιφέρειες: Οι λύσεις του AccelWater».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία του έργου, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν οι μέθοδοι επεξεργασίας και αξιοποίησης των στερεών αποβλήτων και των υγρών λυμάτων μιας βιομηχανίας, προκειμένου να επιτευχθεί βιωσιμότητα. Τέλος, η ομάδα μας παρουσίασε τα απαιτούμενα ψηφιακά εργαλεία για την επίτευξη της βιομηχανικής συμβίωσης αλλά και την ψηφιακή πλατφόρμα που αναπτύσσει στο πλαίσιο του έργου για να διευκολύνει την αξιοποίηση στερεών αποβλήτων και λυμάτων, με στόχο την επαναχρησιμοποίηση στη βιομηχανία στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης της κυκλικής οικονομίας. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για κυκλικές πόλεις και περιφέρειες, ενώ συζητήθηκε και η δημιουργία αυτόνομων οικοσυστημάτων με στόχο την επιτάχυνση της κλιματικής ουδετερότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπος του Πράσινου Ταμείου, εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρήσεων της βιομηχανικής ζώνης της Πάτρας.

Please share this