Η επιτυχημένη επίδειξη αυτοματοποιημένης οδήγησης στα ελληνοτουρκικά σύνορα από το 5G MOBIX

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου ο πιλότος του του ευρωπαϊκού έργου 5G-MOBIX, όπου για πρώτη φορά παγκοσμίως, παρουσιάστηκαν πρωτοποριακές λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης σε ένα ‘δύσκολο’ διασυνοριακό πέρασμα, στα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των τοποθεσιών Κήποι και Υψάλα παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων υψηλά ιστάμενων εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.

Οι ζωντανές αυτές επιδείξεις αποτελούν ορόσημο για τον κόσμο της αυτοματοποιημένης οδήγησης με τη χρήση δικτύων 5G. Η ερευνητική μας ομάδα είχε την τιμή να είναι εκεί, συμβάλλοντας ενεργά στη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και στις πιλοτικές δοκιμές, παρουσιάζοντας την εφαρμογή ‘See-what-I-See’, που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με σκοπό να επιτρέπει στους οδηγούς των φορτηγών που ταξιδεύουν σε συστοιχία (truck platooning) να έχουν καθαρή εικόνα της πορείας τους, παρακολουθώντας ζωντανά τον δρόμο μέσα από την κάμερα του προπορευόμενου οχήματος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στα Αγγλικά εδώ: https://www.5g-mobix.com/newsandevents/news/5g-mobix-brings-out-all-the-stops-for-greek-turkish-x-border-demo-event

Please share this