ICT4CART and 5G-IANA coordinated by the ISENSE at ITS Europe 2022 in Toulouze

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου το Special Interest Session (SIS) που συνδιοργάνωσαν τα  ευρωπαϊκά έργα ICT4CART και 5G-IANA, τον συντονισμό των οποίων έχει η ομάδα μας ISENSE. Το Session έλαβε χώρα στο πλαίσιο του διεθνούς φήμης συνέδριου ITS Europe που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Τουλούζη με φυσική παρουσία.

Η Δρ. Ειρήνη Λιώτου, Project Manager του ISENSE συντόνισε την συζήτηση και μαζί με αξιόλογους ομιλητές, συζήτησαν τις προοπτικές και τις προκλήσεις του 5G στα προηγμένα ευφυή συστήματα μεταφορών (ITS) και στην συνδεδεμένη και αυτόνομη οδήγηση (CCAM). Κατά την διάρκεια του SIS συζητήθηκαν  η συνδεσιμότητα HW/SW και οι υπολογιστικές δυνατότητες που απαιτούνται από τα οχήματα, οι βέλτιστες πρακτικές από τις δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και το πλάνο για την ομαλή μετάβαση στην υιοθέτηση του 5G στο κλάδο.

Το έργο ICT4CART, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα, συγκέντρωσε, προσάρμοσε και βελτίωσε τις τεχνολογικές εξελίξεις από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της πληροφορικής και παρείχε την υποδομή ΤΠΕ που επιτρέπει τη μετάβαση στον αυτοματισμό των οδικών μεταφορών. Οι καινοτόμες «λύσεις» του έργου δοκιμάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες με ιδιαίτερη επιτυχία σε τέσσερις πιλοτικές τοποθεσίες στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τα Ιταλο-Αυστριακά σύνορα. Από την άλλη πλευρά, το έργο 5G-IANA, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει ως στόχο την δημιουργία μιας ανοιχτής πλατφόρμας πειραματισμού 5G ώστε να επιτρέψει την ανάπτυξη και τη δοκιμή εφαρμογών 5G που σχετίζονται με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Please share this