Η τελική πιλοτική δοκιμή του έργου RESIST στην Εγνατία Οδό (Workshop, 31/03, Mέτσοβο)

Η ομάδα ISenseGroup του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  η οποία συντονίζει τις εργασίες του Ευρωπαϊκού έργου RESIST,  έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο Workshop της τελικής πιλοτικής δοκιμής του έργου, στην Εγνατία οδό -Γέφυρα Τ9/11- το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 9:00 π.μ., στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) στο Μέτσοβο. Το workshop θα πραγματοποιηθεί υβριδικά.

Το έργο RESilient transport InfraSTructure to Extreme Events (RESIST) έθεσε στόχο να αυξήσει την ανθεκτικότητα και να ενισχύσει την αδιάκοπη  λειτουργία των οδικών δικτύων και υποδομών σε καταστάσεις ακραίων φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών. Σε αυτή την κατεύθυνση, ανέπτυξε μια ενοποιημένη, διαλειτουργική, με δυνατότητα διεύρυνσης πλατφόρμας, που θα συμβάλει στην επίτευξη υψηλών επιπέδων ανθεκτικότητας του οδικού δικτύου, θα διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του και θα προστατεύει τους χρήστες του με την παροχή κατάλληλων πληροφοριών σε περιπτώσεις ακραίων συνθηκών.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην πιλοτική δοκιμή που έλαβε χώρα στην Εγνατία Οδό (Γέφυρα Τ9-Τ11), και θα δοκιμάσει το σύστημα σύμφωνα με σενάριο κατολίσθησης που έχει προκληθεί από σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και επηρεάζει την λειτουργία του οδικού δικτύου. Εναέρια ρομπότ καθώς και αισθητήρες στο οδικό δίκτυο θα λάβουν μετρήσεις, οι οποίες θα μας δώσουν δεδομένα και μοντέλα ευαισθησίας και εκτίμησης κινδύνου προς ανάλυση. Την ίδια στιγμή, θα δοκιμαστεί η ικανότητα αδιάκοπης λειτουργίας του οδικού δικτύου σε πραγματικές συνθήκες.

 Μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε τη Γέφυρα Τ9Τ11 Περιστερίου της Εγνατίας Οδού, όπου θα γίνει παρουσίαση του συστήματος RESIST σε πραγματικές συνθήκες.

Η εγγραφή εδώ είναι απαραίτητη είτε επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο με φυσική παρουσία είτε απομακρυσμένα.

Θα μας τιμούσε ιδιαιτέρως η συμμετοχή σας.

Please share this