Ολοκληρώθηκαν οι πιλοτικες δοκιμές του έργου PILOTING στο Μέτσοβο!

Μια ακόμα σειρά πιλοτικών δοκιμών στο πλαίσιο του έργου  PILOTING πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτώβρη 2023, αυτή τη φορά  σε δύο σήραγγες της Εγνατίας Οδού στο Μέτσοβο.

H ενοποιημένη τεχνολογική πλατφόρμα PILOTING, μέσα από το συνδυασμό της ρομποτικής με προηγμένα εργαλεία τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, αναμένεται να υποστηρίξει τη χρήση πληθώρας ρομποτικών τεχνολογιών στον τομέα της επιθεώρησης και συντήρησης υποδομών, να συμβάλει στη μείωση του κόστους διατήρησης τους και να μειώσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι τελικοί χρήστες από την φθορά τους.

Η ομάδα μας ISenseGroup ηταν φυσικά παρούσα στις δοκιμές για να βοηθήσει τόσο στην καθοδήγηση για τη λήψη των εικόνων από τα δύο ρομποτικά συστήματα, CART & TT-DRONE, όσο και στην αξιολόγηση των δεδομένων αλλά και την εξαγωγή κάποιον πρώτων αποτελεσμάτων, αναγνώρισης δομικών αστοχιών των σηράγγων.

Επίσης, στις 28 Σεπτέβρη πραγματοποιήθηκε ένα workshop, κατα την διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε η τεχνική μας λύση για το AI-defect detection, classification & segmentation σε πλήθoς τελικών χρηστών καθώς και η συμβολή μας στη δημιουργία του Data Management System, μέρος της ευρύτερης πλατφόρμας του Ιnspection & Μaintenance PILOTING platform. Aπο την ομάδα μας παρεβρέθηκε η Κατερίνα Καραγιαννοπούλου.

 

Please share this