Ξεκινάει το έργο AutoMoTIF για να φέρει την πρωτοπορία στις αυτοματοποιημένες μεταφορές

Ανακοινώνουμε την έναρξη του έργου AutoMoTIF, το οποίο συντονίζεται από την ομάδα I-SENSE Group του ΕΠΙΣΕΥ. Το έργο αυτό αποτελεί μέρος του προγράμματος Horizon Europe και στοχεύει να φέρει επανάσταση στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών μέσω καινοτόμων στρατηγικών αυτοματοποίησης της ροής εμπορευμάτων και της εφοδιαστικής αλυσίδας πολυτροπικών μεταφορών.

Με προϋπολογισμό 3,9 εκατομμυρίων ευρώ και διάρκεια 36 μηνών, το AutoMoTIF φέρνει κοντά μια κοινοπραξία 17 εταίρων. Το έργο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη στρατηγικών, επιχειρηματικών μοντέλων και κανονιστικών συστάσεων για την ομαλή ενσωμάτωση και αυτοματοποίηση των πολυτροπικών συστημάτων μεταφορών σε όλη την Ευρώπη. Στόχος μας είναι η βελτίωση της διαλειτουργικότητας και της αποδοτικότητας αυτών των συστημάτων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα ρυθμιστικά και τεχνολογικά κενά.

Στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου, που έγινε στις 25 και 26 Ιουνίου στην Αθήνα, συζητήθηκαν οι στόχοι και οι κατευθύνσεις, ενώ δόθηκε έμφαση στη σημασία της κάλυψης των ρυθμιστικών και τεχνολογικών αναγκών στις πολυτροπικές μεταφορές. Υπογραμμίστηκε επίσης η ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι καινοτομίες θα ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες των χρηστών και της ευρύτερης κοινότητας.

«Το AutoMoTIF αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την επανάσταση της βιομηχανίας εφοδιαστικής και μεταφορών. Με την αντιμετώπιση των ρυθμιστικών και τεχνολογικών προκλήσεων, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο αποτελεσματικό, βιώσιμο και φιλικό προς τον χρήστη σύστημα μεταφορών, βασισμένο στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών και των μέσων» δήλωσε ο Άγγελος Αμδίτης, Συντονιστής του Έργου και Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης στο ΕΠΙΣΕΥ – ΕΜΠ.

Ο ρόλος του ΕΠΙΣΕΥ στο έργο περιλαμβάνει αρχικά τον προσδιορισμό μιας κοινότητας ενδιαφερομένων και τον καθορισμό, σε συνεργασία με αυτή, των προαπαιτούμενων για την εφαρμογή λειτουργικού αυτοματισμού μεταξύ διαφορετικών μέσων μεταφοράς και κόμβων κινητικότητας. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών πτυχών, καθώς και του κόστους και της ασφάλειας των νέων σεναρίων και μελετών εφαρμογής που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του AutoMoTIF. Επιπλέον, το ΕΠΙΣΕΥ θα αναπτύξει μία μελέτη εφαρμογής η οποία θα επικεντρωθεί στον αυτοματοποιημένο ελλιμενισμό εμπορευματικών πλοίων και στη διερεύνηση πιθανών οφελών από τη χρήση του. Η ύπαρξη συνεργιών μεταξύ αυτής της μελέτης και των υπόλοιπων μελετών εφαρμογής του AutoMoTIF θα εξεταστεί, καταγράφοντας τη ροή εργασιών στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις διαδικασίες που μπορούν να ωφεληθούν από την αυτοματοποίηση.

Οι εταίροι του έργου:

Institute of Communication and Computers Systems, MOSAIC FACTOR SL, FUNDACIO EURECAT, UNIVERSITA DEGLI STUDI DI MODENA E REGGIO EMILIA, EURNEX x. V.,    FUNDACION PUERTO Y RIA DE BILBAO, CONSIGNACIONES TORO Y BETOLAZA SA, FUNDACION CENTRO DE TECNOLOGIAS DE INTERACCION VISUAL Y COMUNICACIONES VICOMTECH, CIRCLE SPA/MAGELLAN CIRCLE ITALY SRL, MAGLI INTERMODAL SERVICE SRL, THE PROVOST, FELLOWS, FOUNDATION SCHOLARS & THE OTHER MEMBERS OF BOARD, OF THE COLLEGE OF THE HOLY & UNDIVIDED TRINITY OF QUEEN ELIZABETH NEAR DUBLIN, TELENAVIS SA, FS COM,                ALLIANCE FOR LOGISTICS INNOVATION THROUGH COLLABORATION IN EUROPE (ALICE), NORTH SEA TERMINAL BREMERHAVEN GMBH & CO, DEVELOPMENT & INNOVATION IN TRANSPORT SYSTEMS SRL, DATA AND SYSTEM PLANNING SA, SCUOLA UNIVERSITARIA PROFESSIONALE DELLA SVIZZERA ITALIANA

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το project:

https://www.automotif-project.eu/

https://www.linkedin.com/company/automotifeu

 

Please share this