Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του έργου SafePASS

Με την διοργάνωση ενός επιτυχημένου τελικού συνεδρίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού έργου SafePASS, το οποίο συντονιζε η ομάδα μας! Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκέμβρη 2022 κι είχε υβριδική μορφή! Περισσότεροι απο 60 συνολικά συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δούν και να ακούσουν τα αποτελέσματα της έρευνας των εταίρων του έργου αλλά και ομιλίες απο διακεκριμένους καλεσμένους όπως η κ. Άννα Καραμίγκου project officer (CINEA) και ο κ Ιγνάτιος Νικολάου, Marine safety investigator – Head of Department of Research, Applications and Statistical Analysis of the HBMCI. Το συνέδριο άνοιξαν οι καθηγητές Νικόλαος Ουζούνογλου και Νικόλαος Βεντίκος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Mε αυτον τον τρόπο έκλεισε ο κύκλος ενός έργου από τα πλέον πρωτοπόρα, με βασικό στόχο την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος που θα ενημερώνει το πλήρωμα και τους επιβάτες για τις βέλτιστες λύσεις εκκένωσης, συνδυάζοντας προηγμένα και εύχρηστα σωστικά μέσα όπως επίσης και δυναμικά μοντέλα υπολογισμού ρίσκου και κίνησης επιβατών, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του συνολικού απαιτούμενου χρόνου εγκατάλειψης του κρουαζιερόπλοιου και την ταυτόχρονη αύξηση της ασφάλειας.

Το έργο έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος που θα ενημερώνει το πλήρωμα και τους επιβάτες για τις βέλτιστες λύσεις εκκένωσης, συνδυάζοντας προηγμένα και εύχρηστα σωστικά μέσα όπως επίσης και δυναμικά μοντέλα υπολογισμού ρίσκου και κίνησης επιβατών, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του συνολικού απαιτούμενου χρόνου εγκατάλειψης του κρουαζιερόπλοιου και την ταυτόχρονη αύξηση της ασφάλειας. Το έργο υλοποιείται από μια κοινοπραξία 15 εταίρων, η οποία αποτελείται από ακαδημαϊκά ιδρύματα, νηογνώμονες, καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ναυπηγεία και κατασκευαστές σωστικών μέσων και κρουαζιερόπλοιων, ανά την Ευρώπη.

Από την ομάδα μας συμμετείχε ο Λάζαρος Καραγιαννίδης ο οποίος συντόνιζε τις εργασίες του έργου ως day to day project manager και είχε την εποπτία όλων των παρουσιάσεων και των συζητήσεων, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Καρασειτανίδης, η Μαργαρίτα Κωστοβασίλη, ο Άγγελος Στάμου και η Μαρία Τσιριγώτη.

Please share this