Η μεγάλη γιορτή της επιστήμης και της έρευνας, που κάθε χρόνο φέρνει το κοινό πιο κοντά στις ερευνητικές ομάδες της χώρας, έρχεται ξανά την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου (17:00–23:00), αυτή τη φορά στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
Όπως πάντα, η Βραδιά του Ερευνητή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ομάδα μας να παρουσιάσει στο κοινό το ερευνητικό της έργο, τις καινοτόμες τεχνολογίες και τις εφαρμογές που αναπτύσσει.
Φέτος, το I-SENSE συμμετέχει πιο ενεργά από ποτέ, με μια σειρά από διαδραστικές δράσεις, παιχνίδια αλλά και εφαρμογές που αναδεικνύουν τον ρόλο της έρευνας στην καθημερινή ζωή.
Στο περίπτερό μας, οι επισκέπτες θα ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία:
- Θα ξεκινήσουν με ένα παιχνίδι γνώσεων εμπνευσμένο από τις τεχνολογίες μας.
- Θα ταξιδέψουν στον κόσμο των αισθητήρων, από τη δημιουργία τους έως τη χρήση τους σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι βημάτων, μαθαίνοντας παράλληλα για το έργο THETIDA το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες για την διάσωση της παράκτιας και θαλάσσιας πολιτιστικής κληρονομίας.
- Θα ανακαλύψουν το έργο Urban Relief, μια πλατφόρμα που εμπλέκει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν αισθητήρες για να βοηθήσει τις πόλεις να αντιμετωπίσουν προκλήσεις όπως η υψηλή θερμοκρασία σε αστικά κέντρα, η υγρασία, η έλλειψη πρασίνου και η ατμοσφαιρική ρύπανση.
- Μέσα από την εφαρμογή Immerge, θα γνωρίσουν καλύτερα τις σωστές πρακτικές ανακύκλωσης με την χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας.
- Και στο τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να “οδηγήσουν” έναν ρομποτικό σκύλο διασώστη, ανεπτυγμένο στο πλαίσιο του έργου 6G-VERSUS. Ο σκύλος αυτός μπορεί να διεισδύει σε δύσβατες περιοχές, να μεταδίδει ζωντανό βίντεο, να εντοπίζει αγνοούμενους και να μεταφέρει πρώτες βοήθειες.
Σας περιμένουμε με χαρά στο περίπτερο του I-SENSE για να γνωρίσετε από κοντά τις τεχνολογίες που οι ερευνητές μας αναπτύσσουν με πάθος και αφοσίωση.