Συμμετέχοντας στο European Civil Protection Forum

Η ομάδα μας, I-SENSE Group, συμμετείχε στο European Civil Protection Forum, εκπροσωπώντας τα ευρωπαϊκά έργα TeamUP και NIGHTINGALE, σε κοινό booth με το έργο Med1stMR. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 4 και 5 Ιουνίου, αποτελώντας κόμβο ανταλλαγής γνώσεων και δικτύωσης μεταξύ ειδικών στον τομέα της διαχείρισης κινδύνου καταστροφών και της ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου του 8th European Civil Protection Forum 2024 πραγματοποιήθηκε μια ποικίλη σειρά συνεδριών ως συζητήσεις σε πάνελ και διαδραστικά εργαστήρια, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον εκθεσιακό χώρο με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 εκθεσιακών περιπτέρων επαγγελματιών προστασίας. Φέτος η εκδήλωση έφερε το σύνθημα “Shaping a disaster-resilient Union: Charting a path for the future of European civil protection” και συγκέντρωσε περισσότερους από 1500 επαγγελματίες προστασίας που ανάμεσά τους ερευνητές, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης κρίσεων, καθώς και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής. Η φετινή εκδήλωση ήταν η μεγαλύτερη έως τώρα από πλευράς προσέλευσης και σηματοδότησε μία κομβική στιγμή για την πολιτική προστασία εν γένει στην Ευρώπη.

Η ομάδα μας, ως συντονιστής των έργων TeamUP και NIGHTINGALE, εκπροσωπήθηκε από τον Ελευθέριο Ουζούνογλου και την Κατερίνα Βαλουμα, οι οποίοι παρουσίασαν τις προηγμένες τεχνολογίες που αναπτύσσονται στα έργα σχετικές με CBRN-E και Disaster Medicine.

Περισσότερα για τα έργα θα βρείτε στις ιστοσελίδες τους:

TeamUP: https://teamup-project.eu/
NIGHTINGALE: https://www.nightingale-triage.eu/

Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ: https://civil-protection-knowledge-network.europa.eu/CPF2024

Please share this