To έργο ΕLABORATOR στο EUREFSO 2024

Το European Urban Resilience Forum 2024 πραγματοποιήθηκε στην Βαλένθια μαζί με τα συνέδρια Cities Mission Conference και Energy Cities’ Annual Forum απο τις 26-28 Ιουνίου 2024 στο πλαίσιο των εορτασμών για την ανάδειξη της πόλης ως Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2024. Αυτή η συνεργασία ήταν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν κοντά εκπρόσωποι πόλεων και περιφερειών αλλά και ερευνητές από όλη την Ευρώπη για να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στο ευρύτερο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και κινητικότητας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και της τεχνολογικής του έκθεσης φιλοξενήθηκε και το ερευνητικό έργο που συντονίζει η ομάδα μας, το ELABORATOR (στη θεματική “Urban Planning Design”). Το έργο εκπροσώπησε η Mαρία Τσιριγώτη.

Στο ELABORATOR αναπτύσσεται μια ολιστική προσέγγιση για το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την ανάπτυξη σειράς καινοτομιών και παρεμβάσεων προς μία ασφαλή, χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη αστική κινητικότητα. Οι παρεμβάσεις αυτές, περιλαμβάνουν έξυπνα εργαλεία για τον επανασχεδιασμό και τη δυναμική κατανομή του χώρου, υπηρεσίες που προωθούν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς κ.α. Οι φιλόδοξες παρεμβάσεις του έργου θα πραγματοποιηθούν και θα αξιολογηθούν σε έξι Lighthouse πόλεις (Πόλεις Πρότυπα: Μιλάνο-Ιταλία, Κοπεγχάγη-Δανία, Ελσίνκι-Φινλανδία, Issy-les-Moulineaux- Γαλλία, Σαραγόσα- Ισπανία και Τρίκαλα-Ελλάδα) και έξι Follower πόλεις (Πόλεις πιλοτικής εφαρμογής: Lund-Σουηδία, Liberec-Τσεχία, Velejne-Σλοβενία, Ιωάννινα-Ελλάδα, Σπλιτ-Κροατία και Krusevac-Σερβία).
Για περισσότερες πληροφορίες , επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου  https://www.elaborator-project.eu/

Please share this