NIGHTINGALE 1st Full-Scale Exercise και 1st International Workshop

Το ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενο έργο NIGHTINGALE πραγματοποίησε το 1ο του Full-Scale Exercise (1st FSX)  στις 9 Ιουνίου 2024, στο Villejust της Γαλλίας. Αυτή η άσκηση είχε στόχο να δοκιμάσει τις καινοτόμες τεχνολογίες του έργου που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την προνοσοκομειακή υποστήριξη της ζωής και τη διαλογή κατά τη διάρκεια περιστατικών μαζικών ατυχημάτων, που προσομοιώθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης ως πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις. Η άσκηση διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από την Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (APHP-SAMU) σε συνεργασία με εταίρους-ευρωπαϊκούς ερευνητικούς και τεχνολογικούς οργανισμούς, ενώ συμμετείχε σημαντική ομάδα εθελοντών, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και εθελοντών πολιτών.

Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις τεχνολογίες του έργου, όπως εφαρμογές για κινητά για παρακολούθηση ασθενών, λύσεις διαχείρισης περιστατικών, γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας και συστήματα θερμογραφικής σάρωσης, καθώς και την εφαρμογή και την πλατφόρμα Triage που αναπτύχθηκε από την ομάδα μας, ISense Group. Αυτές οι τεχνολογίες αποσκοπούν στη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, στη γρήγορη και ακριβή καταγραφή των περιστατικών και στην ενίσχυση της κινητοποίησης των πολιτών να υποβάλλουν ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια έκτακτων αναγκών.

Ο ρόλος της άσκησης στη δοκιμή των τεχνολογιών σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο και η σημασία της συνεργασίας μεταξύ των τεχνικών ομάδων και των τελικών χρηστών ήταν τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας του 1ου FSX. Οι γνώσεις που θα αποκτηθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του συνόλου των τεχνολογιών του NIGHTINGALE, καθώς και  των μελλοντικών ασκήσεων, με απώτερο στόχο τη ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της αντίδρασης και απόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σώζοντας τελικά περισσότερες ζωές.

Σε συνδυασμό με το 1ο FSX, το NIGHTINGALE 1st International Workshop on Prehospital Tools in Mass Casualty Incidents πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δύο ημέρες νωρίτερα, στις 7 Ιουνίου 2024, στην ίδια τοποθεσία και με διαδικτυακή συμμετοχή. Το εργαστήριο εξέτασε τους βασικούς στόχους του NIGHTINGALE μέσω διαδραστικών συνεδριών με τη συμβολή κορυφαίων ειδικών συζητώντας για τη χρησιμότητα, τα οφέλη και τις προκλήσεις των τεχνολογιών. Το εργαστήριο οργανώθηκε από την MRMID και περιελάμβανε τη συμμετοχή ειδικών από το NHS και τον ΠΟΥ.

Ο Project Manager του έργου, Σπύρος Αθανασιάδης, καθώς και οι developers Γιώργος Βοσινάκης και Κώστας Σταύρου εκπροσώπησαν την ομάδα μας και στις δύο εκδηλώσεις συντονίζοντας σημαντικά μέρη του FSX και των συζητήσεων του Workshop.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του έργου: https://www.nightingale-triage.eu/

Please share this