Aνακοινώθηκε ο νέος Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ

Μέσα στον Ιανουάριο, ο Διευθυντής της Ερευνητικής Ομάδας I-SENSE, Δρ Άγγελος Αμδίτης διορίστηκε στη θέση του νέου Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Είναι η πρώτη φορά που το ΕΠΙΣΕΥ αποφασίζει τη δημιουργία αυτής της κεντρικής θέσης στο οργανόγραμμα του. Ο νέος Διευθυντής θα είναι υπεύθυνος για την κεντρική πολιτική έρευνας και ανάπτυξης του ΕΠΙΣΕΥ σε οριζόντιο επίπεδο.

Η ομόφωνη επιλογή αυτή της διοίκησης έρχεται να επιβραβεύσει 20 χρόνια πετυχημένης πορείας στην κεφαλή της ομάδας μας και δημιουργεί υποσχέσεις ότι το ΕΠΙΣΕΥ δεν θα διατηρήσει μόνο την ανταγωνιστικότητα του αλλά θα αποκτήσει νέους ορίζοντες.

“Σε μια εποχή που η έρευνα και η αξιοποίηση της γίνονται όλο και πιο σημαντικός κρίκος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, είναι ευχάριστο να βλέπουμε τους ερευνητικούς οργανισμούς να ανταποκρίνονται στην αναγκαιότητα αυτή με νέες δομές και μηχανισμούς. Ο νέος μου ρόλος ως πρώτος Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στο ΕΠΙΣΕΥ είναι σίγουρα μια αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει από την ομάδα μας ISenseGroup, μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέους ορίζοντες για το ΕΠΙΣΕΥ αλλά και μια μεγάλη πρόκληση” δηλώνει ο ίδιος.

Εκτός από Διευθυντής Έρευνας στο ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ, o Δρ Αμδίτης είναι Πρόεδρος της  ERTICO- ITS Europe,  Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος στον τομέα CCAM and C-ITS, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Συστήματος Hellenic Port Community System (HPCS) του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε, Αν. Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.), Aντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της EuroVR Association, Μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας ALICE κ.α.

 

 

Του ευχόμαστε νέες επιτυχίες στον νέο του ρόλο.

Please share this