Πρωτοποριακές εφαρμογές αυτόματης οδήγησης στην πρώτη δοκιμαστική επίδειξη στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, από το έργο 5G-MOBIX!

Με μεγάλη μας χαρά, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση του έργου 5G-MOBIX, που θα πραγματοποιηθεί στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 από τις 10.00 ως τις 17.00. Κατά την εκδήλωση αυτή θα επιδείξουμε πρωτοποριακές εφαρμογές έξυπνης και αυτόματης οδήγησης που υποστηρίζουν την αυτόματη διέλευση φορτηγών σε συστοιχία (truck platooning) μέσα από τέσσερις δοκιμές κυκλοφορίας που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας -μεταξύ των τοποθεσιών Κήποι και Υψάλα.

Οι εφαρμογές που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση εξασφαλίζουν την επιτυχημένη διέλευση φορτηγών οχημάτων σε διασυνοριακά περάσματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και προσβλέπουν στην αναβάθμιση των διεθνών οδικών δικτύων, στην αποτροπή ατυχημάτων και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των οδικών μεταφορών. Αναπτύσσονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου 5G MOBIX, στο οποίο συμμετέχουν 55 εταίροι από 10 χώρες (σε ΕΕ, Κίνα, Ιαπωνία, Τουρκία κ.α.) με κοινό σκοπό την αξιολόγηση και προώθηση λειτουργειών συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης οδήγησης που αξιοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες 5G.

Η ερευνητική μας ομάδα, ISENSE Group του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα συμβάλει στις δοκιμές παρουσιάζοντας την εφαρμογή ‘See-what-I-See’, που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να επιτρέπει στους οδηγούς των φορτηγών που ταξιδεύουν σε συστοιχία (platooning) να έχουν καθαρή εικόνα της πορείας του, παρακολουθώντας ζωντανά τον δρόμο μέσα από την κάμερα του προπορευόμενου οχήματος.
Παρουσιάσεις για το έργο και τις δυο πρώτες δοκιμές θα παρακολουθήσουμε στα ελληνικά εδάφη (Κήποι), και θα περάσουμε τα σύνορα για να παρακολουθήσουμε τις δυο τελευταίες επιδείξεις στην Τουρκία (Ύψαλα). Για την εγγραφή σας στην εκδήλωση ακολουθήσετε τον σύνδεσμο: https://www.5g-mobix.com/newsandevents/events/5g-mobix-greece-turkey-cross-border-corridor-demo-event

H επίδειξη αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να παρουσιαστούν οι δυνατότητες και τα οφέλη που προσφέρουν οι 5G υποδομές σε αστικούς και διασυνοριακούς αυτοκινητοδρόμους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

10.00 (UTC) Welcome and Introduction to the trial site and demonstrations (Kipoi Crossing Border Point Cafe, GR)
11.00 See what I see & Assisted border crossing demonstration
12:30 Lunch
13.30 Crossing the border (from Kipoi to Ipsala, TR)
14.30 Platooning & Autonomous Truck routing demonstration
16.00 Demo wrap up – Q&A (Ipsala, TR)

Please share this