Η εταιρεία e-trikala Α.Ε. και η ομάδα I-SENSE/ICCS διοργάνωσαν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση μεταξύ τοπικών φορέων και των Ελλήνων εταίρων του ευρωπαϊκού έργου ΙΝ2CCAM με θέμα συζήτησης την ενσωμάτωση της Συνδεδεμένης και Αυτοματοποιημένης Κινητικότητας (CCAM) στο σύστημα μεταφορών των Τρικάλων. Η εκδήλωση ήταν μια ιδιαίτερη ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν καινοτόμες περιπτώσεις χρήσης και τα δυνητικά οφέλη της ενίσχυσης της έξυπνης υποδομής της πόλης με αυτόματα οχήματα και υπηρεσίες CCAM, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της αποδοτικότητας της αστικής μεταφοράς.
Το έργο IN2CCAM, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Ορίζοντας Ευρώπη” (Horizon Ευρώπη), στοχεύει στην επιτάχυνση της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών και συστημάτων CCAM μέσω της ανάπτυξης και της επίδειξης καινοτόμων υπηρεσιών για συνδεδεμένα και αυτοματοποιημένα οχήματα, υποδομές και χρήστες. Συντονιστής του έργου είναι το Polytechnic University of Bari και στην κοινοπραξία συμμετέχει η e-Trikala, υπεύθυνη για την διεξαγωγή καινοτόμου πιλοτικής εφαρμογής με τη στήριξη του I-SENSE Group του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), ως επιστημονικού υπεύθυνου στην πιλοτική δοκιμή.
Ο Χρήστος Μπαλλής από την ομάδα μας βρέθηκε στην εκδήλωση, όπου έκανε μια συνολική επισκόπηση του έργου, ενώ παρουσίασε επίσης τις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν ανά την Ευρώπη και τα αναμενόμενα αποτελέσματά τους. Στη συνέχεια, και σε συνεργασία με συναδέλφους από την e-Trikala, παρουσίασε αναλυτικά τις δραστηριότητες που αφορούν στην ελληνική πιλοτική δοκιμή, η οποία στοχεύει στην ενθάρρυνση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, συμβάλλοντας στην κλιματική ουδετερότητα και στην ενσωμάτωση των υπηρεσιών CCAM στο σύστημα διαχείρισης των δημόσιων μεταφορών στο αστικό και περι-αστικό περιβάλλον της πόλης των Τρικάλων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου: https://in2ccam.eu/lead-living-labs-trikala-greece/