Διαδικτυακή Ημερίδα #SafeRoadsTODAY

Διαδικτυακή Ημερίδα #SafeRoadsTODAY

Οι Eξελίξεις στα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (C-ITS) ανά την Ευρώπη

 H πανευρωπαϊκή πλατφόρμα C-ROADS διοργανώνει την Ημερίδα #SafeRoadsTODAY με σκοπό να παρουσιαστούν και να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (C-ITS) σε όλη την Ευρώπη και οι ευεργετικές επιδράσεις από την εφαρμογή τους, στην οδική ασφάλεια.

Η Ημερίδα θα σημάνει την έναρξη της μόνιμης λειτουργίας της υπηρεσίας των Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (C-ITS) σε όλη την Ευρώπη και θα παρουσιάσει την πορεία προς μια εναρμονισμένη ανάπτυξη των C-ITS, στην οποία έχει πρωτοπόρο δράση η πλατφόρμα C-ROADS. Στην πλατφόρμα συμμετέχουν 18 ευρωπαϊκά κράτη μέλη με εθνικούς πιλότους προκειμένου να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τις υπηρεσίες C-ITS σε τοπικό επίπεδο. Οι υπηρεσίες C-ITS έχουν ξεκινήσει ήδη να είναι σε εφαρμογή σε αρκετές χώρες μέλη του C-ROADS, και εξελίσσονται διαρκώς έτσι ώστε με αξιοπιστία και αδιάλειπτη διαθεσιμότητα να σημάνουν μια νέα εποχή οδικής ασφάλειας και βέλτιστης κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα, ως κράτος μέλος, συμμετέχει στην πλατφόρμα C-ROADS με τον εθνικό της πιλότο που πραγματοποιείται σε δύο τοποθεσίες διεξαγωγής δοκιμών, μία στη Βόρεια Ελλάδα (Πιλότος Εγνατίας) και μία στην Αττική (Πιλότος Αττικής). Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα συντονίζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την υποστήριξη των διαχειριστών της υποδομής (Εγνατία Οδός, Αττικές Διαδρομές, Hellastron), ερευνητικών ινστιτούτων (ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ, EKETA/Ι.ΜΕΤ, Πανεπιστήμιο Πατρών,) και παρόχων τεχνολογίας (G4S Telematix, Intracom Telecom, Cosmote, Telenavis). 

Στην εκδήλωση #SafeRoadsTODAY θα συμμετάσχουν κορυφαίοι του χώρου καθώς και εκπρόσωποι φορέων που αποτελούν τους κύριους και στρατηγικούς ενδιαφερομένους για C-ITS τεχνολογίες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν! Για την παρακολούθηση όμως της ημερίδας απαιτείται εγγραφή στον σύνδεσμο etickets.bvv.cz/en και χρήση του κωδικού saferoadstoday. Η οργάνωση της εκδήλωσης #SafeRoadsTODAY έχει πραγματοποιηθεί από τον συντονιστή της πανευρωπαϊκής πλατφόρμας C-ROADS, Austria-Tech, με τη συνεισφορά όλων των Ευρωπαϊκών Πιλότων, συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνικού Πιλότου (C-ROADS Greece).  Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την URBIS Smart City Fair. 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.bvv.cz/en/urbis/ και www.saferoads.today .