Hackathon για τη δημιουργία διαλειτουργικών εφαρμογών και υπηρεσιών για την ηλεκτροκίνηση

HackathonΤο Ευρωπαϊκό έργο NeMo, καλεί τυχόν ενδιαφερόμενους προγραμματιστές, start ups, παρόχους εφαρμογών και υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης καθώς και φοιτητές να καταθέσουν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ανάπτυξη  νέων έξυπνων εφαρμογών και υπηρεσιών που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που σχετίζονται με τη φόρτιση και την χρήση των Ηλεκτρικών Οχημάτων. Το ΝeMo δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες του Hackathon να διαγωνιστούν προτείνοντας ακόμα και ήδη ανεπτυγμένες εφαρμογές ηλεκτροκίνησης. Στόχος του Hackathon είναι να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των ανοικτών εργαλείων του Υπερ-Δικτύου, για τη δημιουργία υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, (εφαρμογές web ή κινητής τηλεφωνίας B2C ή B2B). Οι προτεινόμενες για συμμετοχή στο Hackathon υπηρεσίες μπορούν να κατασκευαστούν είτε από την αρχή ή σε συνδυασμό με τις ήδη διαθέσιμες υπηρεσίες στο Υπερ-Δίκτυο.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο NeMo Hackathon στέλνοντας μια σύντομη περιγραφή της ιδέας τους (περίπου 1000 λέξεις) και ένα διάγραμμα της προτεινόμενης αρχιτεκτονικής (σε μορφή αρχείου εικόνας ή βίντεο κλπ.), στο ακόλουθο email hackathon@nemo-emobility.eu μέχρι τις 3 Απριλίου 2019. Σε περίπτωση αποδοχής οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την υπηρεσία ή εφαρμογή τους μέχρι τις  27 Μαΐου.

Οι τρεις φιναλίστ του Hackathon θα αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες/εφαρμογές τους στο 13ο ITS Europe που θα λάβει χώρα στο Brainport του Eindhoven στις 3-6 Ιουνίου 2019. 

Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στις 17 Ιουνίου και θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την υπηρεσία/εφαρμογή του κατά τη διάρκεια της έκθεσης του τελικού Συνεδρίου του NeMo, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο νικητής θα κερδίσει επίσης και δωρεάν διετή συνδρομή στο NeMo Business Alliance for Electromobility, τον διάδοχο του έργου το οποίο και θα αναλάβει την διαχείριση του Υπερ-Δικτύου μετά το τέλος του.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία, τα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των προτεινόμενων εφαρμογών και υπηρεσιών, τις προϋποθέσεις υποβολής, τα κριτήρια αξιολόγησης κοκ.είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://nemo-emobility.eu/join-the-2019-clean-mobility-hackathon/

Please share this