Collaborative Innovation Days_Athens, 6 November 2018_Invitation

CollabvorativeInnovationDays Banner

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της Ημερίδας με θέμα: «New Global Routes: One Belt One Road Initiative & TENT», η οποία θα λάβει χώρα στις 6 Νοεμβρίου 2018 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2, Χολαργός, 156 69, Αθήνα) και αποτελεί συνδιοργάνωση της ευρωπαϊκής πλατφόρμας ETPAlice, του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση για την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα, με βασικό στόχο την ανταλλαγή και την διεύρυνση γνώσεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας σχετικά με τις νέες εμπορευματικές διαδρομές που δημιουργούνται σε διεθνές επίπεδο, τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εφοδιαστική αλυσίδα φορείς, τις νέες ευκαιρίες που προκύπτουν για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, καθώς και για τον πιθανό αντίκτυπο στις εμπορευματικές μεταφορές της Ευρώπης. Επιπλέον, θα αναζητηθεί σε ποιο βαθμό αυτές οι νέες διαδρομές θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τρόπο σχεδιασμού και προγραμματισμού του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ)  και ποιο είδος τεχνικών βελτιώσεων και αναβαθμίσεων θα μπορούσε να μεγιστοποιήσει τα οφέλη.  Συγκεκριμένα θα λάβουν χώρα τρεις Συνεδρίες:

  • Συνεδρία 1. The Maritime Silk Road: 2030 Challenges, innovation and new paths  – Round Table Session, υπό τον συντονισμό του Δρ. Αγγελου Αμδίτη, Διευθυντή Έρευνας του ΕΠΙΣΕΥ
  • Συνεδρία 2. The Silk Road Economic Belt: Infrastructure, benefits and complementarity of rail to road transport – Round Table Session, υπό τον συντονισμό του κ. Fernando Liesa, Γενικού Γραμματέα της Πλατφόρμας ETP-ALICE
  • Συνεδρία 3. Disruptive technologies and their impact on the OBOR Initiative – Presentation session, υπό τον συντονισμό της κας Αθανασίας Τσέρτου, senior researcher του ΕΠΙΣΕΥ.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εισαγωγικής Συνεδρίας εξέχοντες ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG-MOVE), το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα ETP-Alice, το ΕΠΙΣΕΥ και την ERTICOITS Europe θα παρουσιάσουν τις βασικές θέσεις και προσδοκίες της εκδήλωσης. Στη συνέχεια, σημαντικοί εκπρόσωποι της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν διεξοδικά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας πάντα με γνώμονα την ανάδειξη των μέγιστων ωφελειών για τις Ευρωπαϊκές εμπορευματικές μεταφορές.

Τις θεματικές της Διημερίδας θα πλαισιώσει παράλληλη έκθεση στον χώρο του Υπουργείου στην οποία θα παρουσιαστούν οι τελευταίες ερευνητικές και επιχειρηματικές καινοτομίες και λύσεις στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, καθώς και την ατζέντα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η ημερίδα απευθύνεται σε φορείς εκμετάλλευσης λιμένων, εταιρείες μεταφοράς φορτίων, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς λειτουργίας και εκμετάλλευσης οδικών μεταφορών και μεταφορών σταθερής τροχιάς, εκπροσώπους της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας, διαχειριστικές αρχές, επαγγελματικές ενώσεις αλλά και τους τελικούς χρήστες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένων θέσεων, όμως, απαιτείται η εγγραφή των ενδιαφερομένων μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που είναι διαθέσιμη εδώ.

Σχετικά Εγγραφα:

 

 

Please share this