Συνάντηση Εργασίας για την Εφοδιαστική Αλυσίδα, 20 Μαΐου 2016 στο Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔI

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στη Συνάντησης Εργασίας με θέμα: «Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με τη χρήση Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών: Δυνατότητες και Προοπτικές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Μάϊου 2016, και ώρα 9:00 π.μ., στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).

Η Συνάντηση Εργασίας συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών –ΕΠΙΣΕΥ, τον «Ελληνικό Οργανισμό Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών – ΙΤS Hellas», το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος – ILME,  και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics..

Παρακαλώ βρείτε την επίσημη πρόσκληση εδώ. Θα μας τιμούσε ιδιαιτέρως η συμμετοχή σας.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Τα θέματα που θα αναλυθούν στο πλαίσιο Συνεδρίας με θέμα: «H Χρήση των ΕΣΜ στις Εμπορευματικές Μεταφορές: ένα υποβόσκον δυναμικό», μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων, από εξέχοντες ομιλητές του χώρου, είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα σήμερα: Εμπόδια και προκλήσεις.
  • Ευφυή Συστήματα Μεταφορών για την Εφοδιαστική αλυσίδα: Πολιτικές και νομοθετικό πλαίσιο.
  • Καλές Πρακτικές των Επιβατικών Μεταφορών: ποιες και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις Μεταφορές φορτίων.
  • Αυτοματοποίηση οχημάτων σε τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων: σημερινές Προκλήσεις και Δυνατότητες.
  • Σταθερές συγκοινωνίες και οδικές μεταφορές: συνέργειες και εμπόδια.
  • Συστήματα παρακολούθησης και εντοπισμού: καλές πρακτικές επικοινωνιών, εφαρμογών παρακολούθησης και τοποθεσίας. 
  • Συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας και πως αυτά μπορούν να βελτιώσουν τη διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.  
  • Συνεργατικός σχηματισμός για τα logistics και πως μπορεί να προωθήσει την ελληνική αλυσίδα εφοδιασμού.

Τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: «Ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των διαφόρων τρόπων μεταφοράς και επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα», στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν βασικοί εκπρόσωποι της ελληνικής εφοδιαστικής αλυσίδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Το τελικό πρόγραμμα της Συνάντησης Εργασίας είναι διαθέσιμο εδώ (pdf). Τα βιογραφικά σημειώματα των ομιλητών είναι επίσης διαθέσιμα εδώ (pdf). 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η συνάντηση εργασίας απευθύνεται σε φορείς εκμετάλλευσης λιμένων, εταιρείες μεταφοράς φορτίων, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς λειτουργίας και εκμετάλλευσης οδικών μεταφορών και μεταφορών σταθερής τροχιάς, εκπροσώπους της πανεπιστημιακή και ερευνητικής κοινότητας, διαχειριστικές αρχές, επαγγελματικές ενώσεις αλλά και τους τελικούς χρήστεςμε συνακόλουθα οφέλη τη στοχευμένη ενημέρωση και τη δικτύωση των αντίστοιχων ενδιαφερόμενων μερών για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες που προκύπτουν, πληροφοριών, εμπειριών και καλών πρακτικών για τη βελτίωση της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα αλλά και τη διερεύνηση ευκαιριών για μελλοντικές συνέργειες.

 Για να παρακολουθήσετε τη Συνάντηση Εργασίας απαραίτητη είναι η εγγραφή. Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα εγγραφής που είναι διαθέσιμη εδώ και αποστείλετέ τη στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση a.kouvidi@iccs.gr μέχρι την Tρίτη, 17 Μάϊου 2016.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ICCS logo clear          its logo    ilme logo highres GR       

Υπο την αιγίδα 

 

 

logo ymegsrt logo focus             LOGO GCSLA

Please share this